Joulun henki hiipii sisimpään


 Kymmenen päivää jouluun!

Sain tänään viimeiset kolme lahjaa pakettiin ja voin huokaista nyt helpotuksesta! Jokaiselle on jotain ja olen yrittänyt muistaa erilaisia toivomuksia, mitä minulle on syksyn aikana hiljaa kuiskattu korvaan, toiveena paketti jouluna =)

Tällainen hiljaa ja hitaasti valmistautuminen sopii minulle oikein hyvin! Joka viikonloppu on kotiimme ja pihaamme ilmestynyt jotain uutta. Tonttujen ja enkelien maailmanvalloitus on pian jo päättymässä; jokaiselle on löytynyt oma paikkansa tämän vuoden juhlasta!

Katselin tänään amerikkalaisten jouluvalokoristelua televisiosta. Jäin miettimään tätä suomalaisuuttani (vai mitä se sitten on), kun pihalle melkeinpä riittää kynttilälyhtyjen hento valo. En kaipaa vilkkuvia ja liikkuvia poroja, tonttuja tai tähtiä. Ainoastaan harras toiveeni tällekin joululle on hiukan edes valkoista lunta! Riittää, että vihreä nurmikko peittyy...

Tähän aikaan pitää olla pimeää! Sieluni ja mieleni tarvitsevat rauhoittumisaikaa ja mikä on parempi, kuin hämäryys ja pimeys? Pienet ja suuretkin kauneusvirheet peittyvät suloiseen hämärään, kynttilänvalossa kaikki on niin romanttista ja kaunista. 

Voin hidastaa! Voin oikeasti rauhoittua, nauttia ja antaa ajatusten lentää! Ei haittaa, vaikka hymyilisin höperön hymyä tuolissani, eihän minua hämärässä kukaan näe. 

Haasteena tietenkin tähän vuodenaikaan on nuorison mielialan ylläpito. Enää ei löydy kauheasti motivaatiota viimeiselle kouluviikolle, lomaa odottavat jo kaikki!

Yhteistä aikaa, hyvää ruokaa, lepoa ja rauhaa! Näistä on hyvä joulu tehty... ennen sitä on kuitenkin vielä muutama muuttuja:
- leipomiset (piparkakku kotiin on vielä tekemättä)
- peruna,-porkkana- ja lanttulaatikot
- lihat (pitäisi pystyä päättämään onko tänä vuonna vuorossa kinkku, lammas vai molemmat tai ehkä kalkkuna - entä karjalanpaisti)
- kukat
- siivoaminen (en aio siivota kaappeja tai vaatehuonetta)
- lakanoiden vaihtaminen
- saunan peseminen
- pöytäliinojen silittäminen
- tonttumatka Lahteen ja Hollolaan (kaikista mukavinta näistä: matka yhdessä Annan ja Hugon kanssa)
- ja varmasti jotain muuta, mitä en juuri nyt jaksa muistaa!

Aikaa on onneksi ruhtinaallisesti jäljellä! Jokaisena päivänä jotain...

Tärkeintä on kuitenkin Joulun henki!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?