Seitsemän vuotta

Olen tämän elämäni aikana saanut joka kevät naureskella omalla rakkaalle miehelleni, kun tämä höperöityy aina kevään tullen. Mitä enemmän valoa, sitä enemmän hänellä on virtaa! Tammikuun pakkaspäivinä se yleensä iskee....

Vanha sanonta "sen edestään löytää, minkä taakseen jättää" on todellakin toteutunut. Nyt minun täytyy tunnustaa, etten ole vielä koskaan ollut näin höperöitynyt valosta, lämmöstä, kevään tuoksuista ja lupauksesta kesästä.

Tänään aamulenkillä Hugon kanssa mieleeni jäi ajatus kesän odotuksesta, siitä mitä kaikkea ihanaa ja hyvää kesä voisi ja voi tuoda. Epärealistinen ajatukseni jäi tuonne mielen takaporteille pyörimään, aivan epätavallista realismin täyttämille aivoilleni.

Nyt haaveilen lämmöstä, kukkasista (molemmat todennäköisesti toteutuvat jollain tasolla) sekä aivan erityisestä onnesta!

Tänä kesänä tulee täyteen 24 vuotta avioliiton taivalta Heikin kanssa. Sanotaan, että liitto kulkee seitsemän vuoden sykleissä ja niinhän se taas on: yksi seitsemän vuoden sykli on päättymässä ja uusi kausi alkamassa. Näiden syklien mukaan voin ihan rauhallisin mielin katsella taaksepäin erityisiä onnen täyttämiä hetkiä; lapset ovat kaikki syntyneet syklien alkuvuosina =)

No, nyt ei enää ole lapsien mahdollisuutta, mutta jotain muuta hyvää varmasti nyt on tapahtumassa!
Niin ainakin haluan kovasti uskoa. Aivoissani ja mielessäni on ainakin sellainen pyörremyrsky käynnissä, että varmasti - ihan varmasti, hyvääkin on syntymässä jollain tavalla.


Joskus nuorena vaimona (käydessämme perheryhmissä ja avioliittoryhmissä) en oikeastaan uskonut, kun paljon kokeneet ryhmien ohjaajat kertoivat seitsenvuotisesta syklistä parisuhteessa. Nyt jo neljännen syklin päättyessä on ihan pakko tunnustaa heidän oikeasti tienneen jotain! Vaikka en aktiivisesti itse mietikkään näitä vuosia seitsemän kertotaulu mielessä, niin jotain kummallaista tässä nyt on!

Tai sitten se on vain tätä "vanhakin jo nuortuu, kuin lapsi leikkimään"- ajattelua hiukan takaperoisesti.

Tiedä häntä, odotuksen täyteistä kevättä ja kesää odotellen!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?