Kesällä on niin paljon muuta kuin ruoanlaittoa! Tässä hiukan vinkkejä arkeesi

Minulta on pyydetty ruokaviikkoja elämän helpotukseksi näin kesälomilla...

Nyt on niin helppoa keventää - kasvikset ja marjat ovat niin hyviä ja edullisiakin (varsinkin jos niitä löytyy omasta pihapiiristä). Tässä nyt kuitenkin tuleville päiville vinkkejä:

Torstai
Pannukakkua, mansikoita ja appelsiinirahkaa

2 dl maitojauhetta
1 l   vettä
5     munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl  suolaa

Sekoitellaan kaikki tasaiseksi ja annetaa hetken aikaa turvota. Voitele leivinpaperilla peitetty pelti voilla, kaada taikina pellille ja tee vielä muutama lastu voista kakun päälle.

225 asteessa noin 25-30 minuuttia

Koska uuni on jo valmiiksi lämmin, kannattaa tehdä toinen ruoka perään...

Kaalilaatikkoa päivälliseksi! Uudesta kaalista saa todella hyvän laatikon, suosittelen =)

Lounaaksi kana-pasta-juusto salaattia ja reissumies krutonkeja

Maustamatonta kanaa
Edam juustoa kuutioina
Pastaa
Salaattia
Paprikaa
Tomaattia
Kurkkua
Kevätsipulia

Krutonkeihin reissumiestä paloina ja paistettuna öljyssä valkosipulin ja ruohosipulin kera.
Salaatinkastikkeeksi maustettua öljyä (kevyempää, eikö?)

Perjantai

Aamulla viiliä, mansikoita ja mysliä kahvin kera (olen aikaisemmin laittanut myslin ohjeen tänne blogiini, kannattaa kokeilla ja tehdä tällä kertaa itse!)

Lounaaksi jäi varmasti hiukan kaalilaatikkoa

Päivällinen

Vartaisiin kanaa, mausteista makkaraa, kesäkurpitsaa, paprikaa. Sivele mieleistäsi kastiketta vartaiden pintaan ja grillaa kypsäksi

Lisukkeeksi paistettuja punajuuria vuohenjuustolla

Paista pienet punajuuret uunissa kypsäksi, levitä kauniille vadille ja ripottele päälle maukasta vuohenjuustoa. Hiukan pippuria ja hyvää öljyä sekä koristeeksi jotain vihreää =)

Teen usein vartaita niin paljon, että seuraavana päivänä niitä voi hyödyntää lämpöiseen salaattiin.

Uusia perunoita
Sipulia
Porkkanaa
Paprikaa
Pinnalle öljyä, mustapippuria ja suolaa (ehkä punaviinietikkaa, jos pidät sen mausta)

Kypsennetään uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää vartaiden lihat loppuvaiheessa uuniin lämpiämään... sekoita hiukan jäähtyneisiin kasviksiin lisäksi paria salaattia. VOILA! Erinomainen salaatti on valmis lauantain lounaaksi. Patonkia vielä kyytipojaksi...

Lauantaina meidän miehillä on makkarapäivä.
Grilliin sujahtaa erilaisia makkaroita, ehkä vartaaseen seivästettynä sekä sipulia, tomaattia, herkkusieniä ja grillijuustoa... helppoa ehtooruokaa isommallekin väelle (jos vaikka saunavieraita tupsahtaa kylään)

Lauantai ei ole lauantai ilman tuoretta pullaa! Koska taas kerran on uuni ollut lämpöinen, voit nostaa pullataikinan kasvisten kypsymisen aikana ja leipasta ihanat korvapuustit tai kierrepullat makoisan lounaan jälkeen.

Sunnuntai

Kesäaamuna on ihana nukkua pitkään, jos lintujen laulannalta vain pystyy!
Aamupalan voi siirtää melkeinpä puolelle päivälle - brunssiksi

Pannukakkuja
Mansikoita tai hedelmäsalaattia
Voisarvia
Lämpimiä pieniä leipäsiä
Jos niitä pullia on jäänyt
Vihreää salaattia
Mitä vain mieleesi tulee ja kaapista löytyy! Kaiken voi kattaa kauniisti pöytään ja nauttia kiireettömyydestä kahvin tai teen kera.

Koska aamupäivällä on vatsat syöty täyteen, voi päivällistä siirtää hiukan myöhemmäksi...

Aurinkoisena päivänä on ihana grillailla, on kuin ei tekisi lainkaan ruokaa =)

Grilliin tällä kertaa:
täytettyjä herkkusieniä
munakoisoa
paprikaa
lammasta

Brunssilta on varmasti jäänyt salaattia ja ehkä mansikoita. Sekoita ne keskenään ja lisää parmesaanlastuja pinnalle. Ihanaa!

Perunoita tai riisiä ei välttämättä tarvitse, jos kasviksia on oikein paljon!

Jos saat illan suussa vieraita, tarjoa heille mansikkakakkua!
Kesällä voi aivan hyvin oikaista valmiilla kakkupohjalla, maustetuilla rahkoilla ja kermavaahdolla...
Takuuvarmasti hyvää!

Maanantaina

Pinaatti-tai nokkoskeittoa kanamunilla ja tuoreella ruisleivällä

Tiistaina

Lihapullia ja uusia perunoita sekä kukkakaalia. Perheeni on ihastunut pannulla voissa paistettuun kukkakaaliin! Kokeile ihmeessä!

Keskiviikkona

Kesäkeittoa. Mikä voi olla parempaa ja helppoa! Kattilaan lempikasviksia (uuden uutukaisia), kasvislientä ja koskenlaskijajuustoa, mausteita maun mukaan. Itse haluan kasvisten maistuvan =)

Siinä se sitten vierähti yksi kokonainen viikko! Valmistan mielelläni aina hiukan enemmän ruokaa, saan seuraavan päivän lounaan vaivattomasti. Välipaloiksi kesällä jäätelöä, mansikoita, raparperipiirakkaa ja mehua.

Maukasta viikkoa ja aurinkoista viikonloppua!



Kommentit

  1. Kivoja ruoka ja herkku vinkkejä! Mansikka kakku pitääkin tehdä veljeni syntymäpäiville. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos IreneEllen! Toivottavasti mansikkakakku oli herkkullista =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?