Äitienpäivän ajatuksia


Äitienpäivän ajatuksia...

Sain tänään viettää ihanaa sunnuntaipäivää omien rakkaideni kanssa. 

Aamulla nautiskelin hiljaisuudesta ja tuoreen kahvin tuoksusta - yksin.
Hymyilin itsekseni kuinka pienestä voi tulla hyvä mieli. Teimme taas kerran puolentoista tunnin aamulenkin mieheni kanssa meren rantaan lämpimän ja aurinkoisen ilman saatellessa meitä takaisin kotiin. Kaunis auringonpaiste onkin ilahduttanut meitä koko tämän päivän!

Kiitin aamulla miestäni siitä, että hän on tehnyt minut äidiksi! Tuntuu niin ihanalta olla neljän kauniin ja rohkean lapsen äiti, ilman miestäni se ei olisi onnistunut. Onneksi olemme saaneet yhdessä taivaltaa ja kokea tämän kaiken: odotuksen, syntymän ja kasvun - neljä kertaa! Se jaksaa kyllä hämmästyttää minua joka kerta yhtä paljon.

Olen ollut pitkään sitä mieltä, että äitienpäivästä on tehty aivan liian kaupallinen. Enää ei niinkään arvosteta itsetehtyä; askarreltua ja rakkaudella kokoon väsättyä. Minulla on tallella useita saviruusuja, karhuja, elefanttikuppeja sekä paperikukkia että tietenkin kortteja. Tänään tajusin, että sain viimeisen itsetehdyn kortin Kallelta, yläkoulussa ei enää ole aikaa askarrella äideille ja isille. Itsetehty tuo rakkauden tuulahduksen tullessaan!


Vietän äitienpäivää joka päivä! Iloineen ja suruineen jokainen päivä on minulle äitienpäivä, eilen sanoinkin, että huomenna vietetään perheenpäivää.
Niin onneksi tapahtui! Omat vanhempani tulivat luoksemme ihanien tuliaisten kera; matkassa oli vastaleivottua pullaa, piparia, täytekakku, valkovuokkoja ja tietenkin Freya - ihanuus vailla vertaa!

Mikä voi olla ihanampaa, kuin laittaa ruokaa koko perheelle? Lammasta, kanaa, täytettyjä sieniä, grillattuja kasviksia, parsarisottoa, monenlaista salaattia sekä tietenkin sitten tuliaiseksi saadut herkut kahvin kera. Juhla oli täydellinen, tunnelma oli täydellinen eikä meiltä puuttunut mitään... 

Juhlien onnistuminen on niin ihmisistä kiinni. Toki arvoa antavat kynttilät ja kukat sekä tarjottavat.

Oletko koskaan miettinyt, että voisimme oikeasti viettää Perheenpäivää?
Tavoitteena olisi yhteiset hetket ja retket. Sellainen päivä voisi olla kaikkina vuodenaikoina, ajattele kuinka erilaisia juhlia saisikaan aikaiseksi? Voisin kehitellä tällaista päivää eteenpäin... itsetehdyt kutsukortit voisivat kuulua myös pakettiin. Ne toisivat aivan erityistä juhlantuntua, saada kutsu juhliin kauniin kortin muodossa. Kortin voisi laittaa kaapin tai kirjahyllyn päälle ja sitä voisi ihailla päivittäin haaveillen yhteisestä tulevasta tapaamisesta.


"Muista, missä ikinä sydämesi on, sieltä löydät aarteen."

Aarteen olen löytänyt omasta perheestäni, yhteydestä eri sukupolvien kanssa. Tällaisesta päivästä jää muistot, joita voi myöhemmin muistella lämmöllä. Ajatuksissa tämä päivä viipyy pitkään. Toivottasti myös lapseni muistelevat näitä päiviä isovanhempien kanssa; minun iässäni jo alkaa muistot kultautua lapsuudesta ja isovanhemmista. 

Seuraavaa juhlapäivää vietämme perheen ja ystävien kera, onneksi pian. Muistojen sammio täyttyy...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?