Tänään päätän olla kiitollinen

 Otsikoin tämän päivän ajatuksen päätöksellä, päätökseen sisältyy kuitenkin suuri määrä myös tahtoa.

Vesisade latistaa useimman meidän mieltä, varsinkin, kun heti aamusta taivas on niinkin harmaa kuin tänään. Silloin tarvitaan oikeasti suurta tahtoa ja päättäväisyyttä. Sadesäästä voi olla kiitollinen ja päivästä voi tulla paljon parempi kuin miltä se aamulla näytti.

Mitä kaikkea voin sitten tehdä?

Jep! Onhan tämä mukavaa tämä kirjoittaminen, nautin aivan mielettömästi omien ajatuksieni kirjoittamisesta "paperille".

Tokihan tällaisen päivän voisin käyttää kaikenlaisiin kotitöihin, jotka eivät koskaan lopu! Ajattele, kuinka paljon energiaa laitammekaan työhön, joka on päättymätön.. Toki mikään ei toisaalta ole ihanampaa kuin siisti ja kaunis koti, ruoan tuoksu ja käsitöitä tekevä äityli omalla tuolillaan; melko kiiltokuvamallinen mielikuva, mutta pyrkimisen arvoinen - ehkä.

Siivoaminen - koiran kanssa tällä säällä aivan mahdotonta ja lisäksi ovat vielä perhe, hekin kantavat sisään kaikenlaisia kivenmurikoita ja imuroiminen saati lattianpeseminen on sulaa hulluutta! Toki ainahan voi tehdä raivaushommia, meillä se tarkoittaa tavaroiden laittamista omille paikoilleen. Tänään lisäksi projektina meillä on pikkupoikien kerrossänky. Eilen säästyimme suuremmalta katastrofilta, sillä poikien sänky romahti vanhuuttaan. Tänään siis puramme ja kuljetamme raadon alas ja ulos! Perjantaina sitten isin tulessa menemme sänkyostoksille. Ehkäpä poikien huoneesta tallennetaan muistojen laatikoihin kellariin leluja, joita ei enää tarvita. Pojat ovat kasvaneet jo niin isoiksi!! Yksi vaihe heidän elämässään alkaa olla auttamattomasti ohi - lapsuus. Tervetuloa (luova hulluus ja) nuoruus!

Ruoka - hyvä ruoka, parempi mieli! Jos mainokseen on uskomista, ruokaan on siis kiinnitettävä oikein paljon huomiota tällaisena harmaana päivänä. Olen luvannut tehdä lihapullia, jälkiruoasta en vielä ole saanut ehdotuksia. Perheemme kasvaa tänään yhdellä melojalla ja "isoille" pojille on syytä tehdä hyvinkin ravitsevaa ruokaa, jaksavat sitten kilpailla viikonlopun kilpailuissa Racicessa Maailman Cupissa. Jännittävä viikonloppu tulossa, kodinrakentamisen ohella..

Pyykihuolto - jos etsit ikiliikkujaa, meillä se löytyy alakerran wc:n nurkasta! Pesukone ei juuri lepäile tämän kokoisessa ja murrosikäisiä poikia pullollaan olevassa taloudessa. Eikä isin työkään niin kovin puhtoista ole. Olen joskus miettinyt, että voisin saada palkkaa kaikesta pesemisestä, ripustamisesta ja silittämisestä. Voisin tallettaa jokaisen sentin ja euron vanhuuden varalle, silloin voisin ehkä palkata pyykkääjän tai ostaa pyykkäyspalveluja.

Koiran kanssa ulkoilu. Oletko koskaa yrittänyt saada itsepäistä mäyräkoiraa ulos vesisateella? Ei oikeastaa kauhean helppoa! Hugo on varustettu erityisellä säätutkalla, hän piilottelee sängyn alla niin kauan kuin sataa. Kunhan aurinko hiukan pilkistää pilven nurkan takaa ja asfaltti on kuivahtanut, alkaa sänkyn helmalakanat heilahdella - Hugo on lähdössä lenkille! Tänään olin itsekin kovin laiskalla tuulella ja annoin koirulin makoilla sängyn alla - olihan eilen naisseuralainen kylässä ja leikit sen mukaiset - melko riehuvaiset; matot rullalla ja päät kolisivat pianoon (eivät huomanneet sen olemassaoloa, mikä on hiukan kummallista - ainahan se on samalla paikalla ollut). Piano taitaa olla meidän perheessä ainut "huonekalu", joka ei vaihda koskaan paikkaa!
by Juha Huusko


Myrskyn jälkeen on poutasää.. Niin se tulee varmasti tänäänkin olemaan. Tuuli puhaltaa pilvet syvälle mantereelle ja aurinko löytää tiensä pilven takaa. Luonto kiittää vehreydellään ja tuoksuillaan. Linnut ovat jo aloittaneet konsertin, tässä kirjoittaessani - sade on pian ohi!

Tavoitteenani tänään voisi olla lisäksi saada koko "sakki" liikkelle yhdessä, iltapäivällä tai illansuussa. 

Kiitollisuus kantaa pitkälle ja muuttaa ainakin minun omaa mielialaani, kunpa vain jaksaisin jokaisena aamuna olla kiitollinen siitä, mitä minulle on tänään annettu varjeltavaksi ja tehtäväksi. 

Muuta en tarvitse! 

Hyvää alkavaa viiikko meille jokaiselle! Tästä on tulossa oikein hyvä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?