Matonkuteita ja mansikoita raparperipiirakalla

Lakanoidenvaihto viikonloppu ja lakanakaapista löytyi rikki hiipuneita lakanoita! Inhottava tilanne, mutta lakana kestää vain tietyn ajan pesemistä ja käyttöä, niinhän se on. Yksi tällainen lakana oli minulle erityisen mieleinen: olin ostanut sen ensimmäiseen yhteiseen kotiimme ensimmäistä yhteistä yötämme varten. Mitä siis tehdä tällaiselle muistoja täynnä olevalle lakanalle: heittää se kylmästi pois hyvin palvenneena vai säilyttää muistona? Missä ja miten?

Onneksi mummoni ja äitini ovat olleet lapsuudessani innokkaita matonkuteiden valmistajia: sakset vain käteen ja loiroa leikkaamaan! Niin tein siis minäkin, sain apua mieheltäni ja lapsiltani.  Nopeasti oli lakana leikattu ja tehty kauniiksi säännölliseksi palloksi, melkeinpä meinasin säästää tuon pallon, niin kaunis se oli! Värit tarkasti aseteltuna tulevan arkkitehdin silmin =) 

Ajatus oli kuitenkin jo syntynyt mielessäni. Olen kovasti ihaillut sisustuslehdissä pyöreitä virkkattuja mattoja, päätimpä tehdä itselleni sellaisen! Eihän itse leikattu matonkude ole niin tasaista kuin kaupasta ostettava valmis ontelokude, mutta kaunis ja eläväpintainen matostani tuli. Valmista vain muutamassa tunnissa! Ehtisin asettaa maton lattialle ja ottaa kameran esille, kun Hugo jo hyppäsi maton päälle. Hän on tiukasti ollut sen jälkeen sitä mieltä, että matto on hänen ja siinä on äärettömän mukava köllötellä pitkin päivää... Ehkä saan siirrettyä maton omalle paikalleen . jonain päivänä. Ajattelin, että se voisi piristää kylpyhuonetta...

Taidan olla tulossa vanhaksi, kun annan koirallekin jo periksi tai sitten se on vain viisautta - turhien ristiriitojen välttämistä. Unohtuuhan se tämäkin makuupaikka, kun tulee jokin muu yhtä kiva juttu tilalle.

Olen ollut koko ajan ja  olen yhä edelleen sitä mieltä, että elämäni parhaita asioita ovat avioliitto ja lapset. Tämä nykyinen elämämme on niin kovin hektistä, aina on joku tulossa ja menossa, että olen oppinut nauttimaan näistä hiljaisista ja yksinäisistä hetkistä päivän aikana.
Akut latautuvat rauhallisuudessa ja hiljaisuudessa parhaiten. Omille ajatuksille pitää löytyä tilaa; miettimiseen, pohtimiseen ja käsittelyyn... Tiedäthän, kuinka vaikeaa se on, kun ympärillä on energisiä nuoria ihanine asioineen. Heidän kuuntelemiseen tarvitsee kaiken sen tarkkaavaisuuden mitä on ihmiselle suotu!

Eilen ja tänään on ilma ollut mitä parhain "meditoimiseen". Olen istunut pihalla käsityötä tehden, antanut ajatusten lentää paikasta toiseen ja asiasta toiseen. Niin voimauttavaa ja virkistävää! 

by kuvahaku
Ensimmäinen raparperipiirakka on vihdoin leivottu! Piirakka oli niin suosittu (odotettu), että en ehtinyt edes ottaa kuvaa upeasta luomuksestani. Ajatuksena kuitenkin oli raparperipiirakka, jonka päälle pilkoin 500 g mansikoita ja kuorrutin tomusokerilla... Arvaat varmaan: todella hyvää! Piirakka maistui niin meille kuin vieraillemmekin! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?