Viimeyön ajatuksia... nukuin kyllä välillä =)


Lukupiiri
Raamattupiiri
Äiti-lapsipiiri
Käsityöpiiri
Askartelupiiri
Reseptipiiri
...
lista on loppumaton!


Piireilyurani olen aloittanut nuorille naisille tarkoitetussa raamattupiirissä. Minut haastoi mukaan uusi ystäväni ja ilahduin ystävällisestä vastaanotosta. Piirin vetäjänä toimi neljän lapsen äiti - Tuula. Hänellä oli hyviä neuvoja meille kihlautuneille, pian avioliittoon astuville nuorille naisille. 

Yhteiset perjantai-illat olivat opettavaisia, kannustavia ja rohkaisevia. Meillä jokaisella oli omat murheemme, jotka saimme jakaa toisillemme illan aikana. Eipä ollut pelkoa juoruista, olimme tehneet vaitiololupauksen. Olin paljon yksin kihlausaikanamme, Heikin työt veivät ulkomaille pitkiksi ajoiksi, raamattupiirin ystävistä tuli turvaverkko, jonka ansiosta yksinäisyys ei ollut niin ylitsekäyvää. Tuulalta sain tukea moneen mieltäni askarruttavaan asiaan, kaipaan häntä, elämä on vain kuljettanut meidät niin kauas toisistamme.

Lasten ollessa pieniä kävin viikoittain äiti-lapsipiirissä, tapaamassa toisia äitejä - tuulettamassa ajatuksia. Lapsille oli omanikäistä seuraa ja Marita-täti leikki, askarteli ja ulkoili heidän kanssaan. Jossain vaiheessa otin jopa vetovastuun itselleni, silloin alkoi keittotarjoilu lapsille. Teimme vuorotellen keittoja - me nuoret äidit (kuljetin omaa keittoani joskus vaunujen alakorissa - bussissa), lapsemme oppivat uusia makuja ja yhtenä päivänä jokainen meistä pääsi hiukan helpommalla... Kotiin lähdettiin väsyneiden, päiväunia vailla olevien lasten kanssa. Saatoin itsekin levähtää hetken ja nauttia kahvikupposen ihan itsekseni, ennen lasten heräämistä. 

Oli tärkeää meille kaikille löytää taas yhteinen hetki viikossa: samat nuoret naiset raamattupiiristä, nyt pienten palleroisten kanssa yhdessä, pohtien elämää toiselta kantilta - lapsen kanssa ja kautta.

Kuinka kasvattavaa aikaa se olikaan! Tutkimme yhdessä erilaisia kirjoja lastenkasvatuksesta avioliittoon. Keskustelimme, välillä kiivaastikin! Jotkut ajatukset ovat kantaneet ihan tähän päivään saakka, esimerkiksi Jari Sinkkosen joustavat, mutta raudanlujat rajat ja merkatut vessapaperin rullat!

Nyt on taas mielessäni pyörinyt ajatus piireilystä, sellaisesta vain minulle itselleni (ehkä muutama pieni ajatus uhrattuna myös perheelleni).


Olen pyöritellyt mielessäni kirja tai oikeastaan lukupiiriä jo pidemmän aikaa, varsinkin nyt kun taas näen lukea! Mikä olisi ihanampaa, kuin etsiä yhdessä hyvä kirja, lukea se ja keskustella siitä yhdessä, unohtamatta tietenkään tee- ja kahvitarjoilua pienine herkkuineen. Ajatustenvaihtoa kirjasta, kirjailijasta, maailmanmenosta, kesästä, ihan kaikesta! Tai jos ei jaksa lukea kirjaa, niin vain viettää yhdessä aikaa!

Toinen mielessäni ollut piireilyajatus on käsityö- tai askartelupiiri. Minun täytyy nyt kyllä tunnustaa, että askartelu ei minulta oikeastaan suju, en ole kauhean hyvä keksimään mitään, mutta olen varsin valmis opettelemaan! Käsitöitä - neulon, virkkaan, kirjailen - niitä osaan jollain lailla ja haluan oppia lisää, saada vinkkejä ja uusia malleja.

Televisiossa pyörii mainos, jossa keski-ikäinen nainen kertoo nauttivansa neulomisesta ja ystävistään. Hän kattaa pöytää ystäviään varten, joilla kaikilla on kädessään käsityö. Yhdessä he viettävät iltaa, antavat vinkkejä toisilleen ja parantavat maailman niin hyväksi kuin se vain on mahdollista. Idyllistä, mutta voisi olla myös totta!!

Entä piiri, jossa yhdessä valmistettaisiin hyvää ruokaa, vaihdettaisiin kivojen ja helppojen reseptien ohjeita sekä nautittaisi kiireettömyydestä? Nyyttikestejä kesänkorvalla merenrantakalliolla, syksyllä sadonkkorjuujuhlia, jouluna joulunvalvojaisia, tammikuussa salaattivinkkejä, vapuksi ja äitienpäiväksi simaa, munkkeja, aleksanterinleivoksia...Lisänä hyvä seura, iloinen ilmapiiri ja yhteys - uskon, että maailmasta tulisi hyvinkin parempi paikka.




"Joskus parhaalle ystävällesi puhuminen on parasta terapiaa mitä tarvitset...

en voi ajatella elämää ilman sinua!"

Ajatuksesta ja suunnitelmista tekoihin on lyhyt matka... uskon, että pian - hyvin pian- saan viettää aikaa kanssasi kirjan, käsityön, askartelun tai hyvän ruoan parissa!

Kommentit

  1. Meillä on pienen porukan oma neulepiiri. kokoonnutaan vuorotelleen toistemme luokse.. nautimme toistemme juttuseurasta, parannamme maailmaa, juomme kahvia, nautimme herkuista ja teemme käsitöitä.. Terapeuttista ja suositeltavaa...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?