NAISTENPÄIVÄN AATTOA 
TEILLE KAIKILLE IHANILLE NAISILLE!


Aurinkoisen päivän ilta on jo hämärtymässä...

Reippaan aamulenkin jälkeen tuntui ihanalta taas kerran keittää kahvit ja hengähtää ennen päivän touhuja.

Minun onneksi omistan ihania ihmisiä ympärilläni; äitini leipoo ihanan pullan ja tekee täytekakun, kälyni tuo mukanaa merimiespataa koko kompanialle. Minulle jäi kodin stailaaminen juhlakuntoon, pyykkien peseminen ja silittäminen, salaatti ja hedelmäsalaatti sekä juhlavaatteiden tarkistaminen. Tuntuu hyvältä aloittaa kevään odotus juhlavasti! Tästä tulee ihana lämmin kevät ja kesä =)

Oletko miettinyt koskaan, mistä onni syntyy? Tai onnellisuus?

Olen pohtinut viime päivien aikana paljon onnea: mistä sen löytää vai tarvitseeko sitä varsinaisesti edes etsiä. Mitä onni on?

Tällä hetkellä minusta tuntuu, että onni on tässä ja nyt, tämä päivä ja hetki, nämä ihmiset ympärilläni ja Hugo-mäyris.

Olen pohtinut onnea ja onnellisuutta pitkin näitä menneitä talvikuukausia. Välillä on minusta tuntunut, etten löydä onnen tunnetta itsestäni tai ympäriltäni laisinkaan... Mitä enenmmän olen etsinyt, sitä vaikeammaksi sen löytäminen on muuttunut. 

Johtopäätökseni on siis, että etsiminen ja jahkaaminen ei ehkä kannata laisinkaan - turhaa energian hukkausta! Pitää vain oppia nauttimaan onnellisista hetkistä arjessa ja tehdä niistä tunteista helminauha. Jokaisen helmen välissähän on solmu, niin on elämässäkin. Onnea on enemmän tai vähemmän joka päivä, solmujen kera!

Sanotaan, että hyvän helmen syntymiseen menee useita vuosia. Onnen löytämiseen menee varmasti yhtä lailla vuosia, sillä elämän muutokset aloittavat aina uuden helmen nauhaan, josta loppujen lopuksi syntyy minun ja sinun omannäköinen helminauha. Kirkas ja vaalea ehkä hiukan epätasainen, mutta niin kaunis!

Onnellisuus on varmaankin helmien nauha, jota saamme esitellä päivittäin kaulallamme.
Kuinka kauniina kaikki kokemukset hyvine ja huonoine muistoineen loistavat jokaisen nauhassa, jos vain haluamme nähdä...


Onnea on ruokakaupparetki Isoon Omenaan oman mieheni kanssa, hänen ostamansta upea tulppaanikimppu, tyttären tekemä kanakastike, pojan lenkki Hugon kanssa ja "pikkupoikien" jutustelu pelin äärellä televisiohuoneessa. Näistä pienistä melkeinpä arkisista asioista on onni ja onnellisuus tehty! Näin on hyvä olla! 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?