keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Tänään on ollut luonto tuoksua tulvillaan!Tänään on ollut luonto tuoksua tulvillaan!

Aamukävely jo enteili tästä päivästä hyvää...
Multa oli sulanut pinnasta ihanan pehmeäksi, pieni mäyräkoirapoika nautti itsensä sotkemisesta täysin rinnoin! Eipä tiennyt joutuvansa kotona kokovartalo pesuun!

Nautin kyllä minäkin! Lintujen laulu ja lupaus lämmöstä saa kenen tahansa mielen paremmaksi. Lämpöinen tuuli on puhallellut tänään mereltä pihaamme, minun teki mieli jo nostaa tuoli ja pöytä päiväkahvia varten ulos. Maltoin vielä mieleni, ehkä viikonloppuna sitten!

Pitkästä aikaa tein tänään päivälliseksi siskonmakkarakeittoa. Paistoin  ensin makkaramassan ihaniksi ja pulleiksi pulliksi voissa ja sitten samassa voissa paistelin perunat, porkkanat, lantun, sellerin, kaalin sekä sipulin... Saas nähdä mitä nuoriso meinaa!

Jälkkäriksi tein parikymmentä pullaa, joista tehdään laskiaispullat (hiukan olen myöhässä, mutta parempi tänään kuin ei milloinkaan).

Tänään on tuntunut niin hyvältä tehdä näitä kotihommia, auringon tuoma energia on todella tuntunut kehossa.

Eipä tarvitse tämän perheen äitinä paljon miettiä, mitähän seuraavaksi?
Yläkerta on kaaoksen vallassa ja odottaa taltuttajaa.. taidan kuitenkin jättää raivaamiset huomiseen. Viikonloppuna saamme veljeni perheineen ja vanhempani kyläilemään, joten huomenna tehdyt kohennustoimet saattavat säilyä vielä lauantaille. 

Ajattelin huomenna käydä myös hakemassa narsisseja pihamaalle ihastuttamaan meitä ja vieraitamme, ehkä keltaisissa kukkasissa myös ohikulkijoiden silmä lepää -- tiedä häntä.
Näin jo orvokkeja lähikukkakaupassamme muutama päivä sitten! Alkaahan sunnuntaina kesäaika, joten nyt kannattaa alkaa rasvailla käsiä mullan tonkimiskuntoon. Pian ne alkavat - pihatyöt! Olen kyllä jo kertaalleen haravoinut tullen pihaan tuivertamat lehdet ja oksat pois. Samalla olen löytänyt alkavia sipulinkukkia uusista paikoista, koirulimme on tehnyt omat suunnitelmat istutuksille. Ehkä ne ovat paremmat kuin minun, katsotaan sitten!

Näin keväällä vietämme monenlaisia juhlia perheessämme. Sormeni syyhyävät laittamaan myös pihaa kauniiksi. Onneksi on säänkestäviä kukkia, joita ei kaikkia tarvitse kantaa sisälle sitten kun perinteinen takatalven ryöpsähdys vääjäämättä tulee.

Nautitaan näistä lämpöisistä päivistä ja tehdään ympärillämme oleville ihmisille yllätyksiä!

Hyvää ruokaa, leivonnaisia sekä tuoreita kukkia hymyn kera - ei voi kukaan vastustaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti