Taidat olla mummo!

Norgatool viime kesänä


Naapurin lapset kysyivät minulta tänään ikää ja tokaisivat sitten,että taidan olla mummo! Ainakin kuulemma näytin siltä...

Miltähän mummo näyttää?

Toisaalta minulla voisi olla lapsenlapsia, onhan meillä jo kaksi täysi-ikäistä perheessä. Mummoksi en vain taida olla vielä ihan valmis =) 

Oma äitini oli minun ikäinen kun sain esikoiseni. Hänellä on ollut antaa aikaa ja rakkautta lapsilleni, suhde hänellä omiini on todella hyvä.

Isovanhemmuus on varmasti ihana asia. On nuorena vanhempana hyvä tietää, että saa kysyttäessä tukea ja apua. Tosin omilta vanhemmiltani olen vähemmän saanut neuvoja (kysyessäni kylläkin), kaikenlaista tukea kylläkin. 

Isoäitini puhua palpatti kahvinkeiton ohessa ja lettuja paistaessaan kaikenlaista. Silloin ajattelin monia asioita vain jutusteluksi, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä oikeammaksi huomaan mummon palpatukset.
Oikeastaan huomaan kaipaavani hänen neuvojaan, pitkän elämän tuomia viisauksia.

Huomenna ajattelin ryhtyä raivaamaan...
Aamulla lähden reippaalla mielellä alakertaan etsimään aarteita. Jospa sieltä löytyisi vastaus vanhenemiseen!

Oikeasti! Löydän sieltä varmasti kaikenlaista vanhaa ja rakasta, sellaista mistä en vieläkään raski luopua, vaikken ole niitä tavaroita kaivannut useaan vuoteeseen. 

Henkisesti ajattelin valmistautua muutokseen, naapurin lapsista sain innoituksen. En taida vielä tarvita lapsenlapsille potkupukuja, jotka olen säilyttänyt. En toisaalta usko myöskään, että mahdolliset joskus syntyvät lapsoset niitä päällensä haluaa laittaa (tai heidän äitinsä). Ovat silloin jo varmasti hyvin epämuodikkaita, ovathan ne nyt jo yli kymmenen vuotta vanhoja.

"Aika on syleillä ja aika olla syleilemättä. Aika on etsiä ja aika on kadottaa."


Summa summarum: tänään olen surrut ja syleillyt, huomenna siivoan muistoja kellarista (jotain säästän ja jotain heitän pois). 

Huomenna voin vielä rakastaa kaikkia neljää lastani ja nauttia heidän kaikkien seurasta. Voin säilöä heidän iloisuuttaa ja elämänvoimaansa muistoksi elämän varrelle. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2020

Minne lapsuus ja leikki katosi?

Voiko äiti olla edes joskus oikeassa?